Stěhování s přehledem: efektivní balení

Základ je dobře zabalit 

Efektivní balení je podmínka úspěšného stěhování. Ochrání věci před poškozením, usnadní manipulaci a zároveň vám o věcech dá skvělý přehled. Tak při vybalování v novém domově nebudete muset nic dlouho hledat.

Co k balení potřebujete: kartonové i plastové krabice, bublinkové nebo stretch fólie, obaly na šaty, pevné pytle, lepicí pásky.

Kam s oblečením a ložním prádlem?

Oblečení, hračky a další lehčí věci můžete přepravovat v klasické kartonové krabici. Ostatní měkké věci, které nemají pravidelný tvar, se dobře převážejí v pytlích.

Pokud máte hodně věcí, ale už ne tolik místa při převozu, zvažte pořízení vakuových úložných boxů. Ty vám dopřejí až 75 % místa navíc! Zároveň oblečení i prádlo ochrání před poničením, a následně je využijete i při skladování sezónního oblečení nebo peřin pro návštěvu.

Obleky a společenské šaty není úplně vhodné vakuovat nebo skládat do krabice, aby se neponičily. Ideální varianta je uložit je do obalů na šaty, ve kterých se dobře převáží a zároveň jsou chráněny před okolními vlivy.

Těžké věci, odolný obal

Kuchyňské nádobí, knihy, dekorace. Všechny tyto věci patří při stěhování do odolných obalů, jako jsou plastové krabice, přepravky nebo pevné plastové pytle. Klasické obaly mají tendenci se pod náporem těžkých věcí protrhávat, proto rozhodně sáhněte po těch odolnějších.

Plastové krabice unesou až 3x více než běžné krabice z papíru. S přepravkami se navíc díky praktickým úchytům příjemně manipuluje. Investici navíc využijete v budoucnu například při převážení nákupu nebo skladování potravin či knih.

Křehké věci balte po jednom

Předměty, jako jsou jsou vázy, sklenice nebo křehké dekorace, zabalte každý zvlášť do novin nebo papíru. Umístěte je do odolné přepravky, kde budou maximálně chráněny před rozbitím.

Nábytek a spotřebiče patří do fólie

Troubu, lednici i skříň v ideálním případě obalte bublinkovou nebo stretch fólií. Ta dokonale okopíruje jejich obvod, a tak jim zvýší stabilitu a spolehlivě utlumí nárazy. Zároveň chrání před prachem i vlhkostí, v případě, že se stěhujete v nepříznivém počasí.

Hrany nábytku i elektroniky ochráníte pomocí kartonu. Tak zůstanou jako nové, i když s nimi po cestě narazíte do stěny nebo futer. Nejlepší samozřejmě je, pokud od spotřebičů najdete originální obaly.

Po rozložení nábytku či odpojení kabelů všechny součástky dobře uschovejte. Nejlépe uděláte, pokud si všechno ještě před rozložením a odpojením vyfotíte, ať se vám to pak snadno skládá zpátky.

Nakonec všechno popište

Jakmile jste s jednou krabicí hotovi, přilepte na ni štítek s popisem. Například: „zimní bundy”, „rozvojové knihy” atd. Je skvělé, když při vybalování věcí v novém domově přesně víte, kde co najdete. Tak si ladění nového prostoru naplno užijete.

Stěhování je skvělá příležitost, jak se zbavit věcí, které už tolik nevyužíváte. Tak v novém domově získáte větší přehled i pořádek.

Jak si uspořádat ložnici, aby se stala oázou odpočinku? Dozvíte se v článku Jak si rozvrhnout ložnici podle feng shui. >>>

Affiliate program

Telefonické objednávky: +420 773 111 269 Telefonické objednávky:
+420 773 111 269
Infolinka: +420 777 864 634 Infolinka:
+420 777 864 634
Kontaktujte nás e-mailem: obchod@dokose.cz Kontaktujte nás e-mailem:
obchod@dokose.cz

© Copyright 2004-2022 Dokose.cz | webdesign 2bcreative.cz
NIKARO, s.r.o. - Dokoše.cz, Veselka 48, 259 01 Olbramovice - Votice, ČESKÁ REPUBLIKA

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.